Autista turista: Svatý Linhart u Karlových Varů

Procházky přírodou a pozorování zvířat z dřevěných lávek a cestiček dělá z tohoto místa opravdu kouzelný zážitek. Za každého ročního období zajímavé a pokaždé má co nabídnout. Především podzimní procházky jsou tu opravdu zážitkové. Posbíráte kaštany a barevné listy a v říjnu můžete slyšet i troubení jelenů a daňků. Ze spletitých cestiček si můžete vybrat pokaždé jinou, a tak mít pokaždé jinou procházku. A pokud máte dost času a sil, tak můžete dojít až na rozhlednu Diana, kde je také pár zvířátek.

Zvířátková trasa na mapě zde

délka 4,3 km, přibližně 1 hodina chůze (celý okruh z parkoviště okolo zvířátek a zpět na parkoviště)

skrze obory vedou vyvýšené dřevěné lávky, pozor ale za mokra, můžou klouzat

Za procházku také stojí stezka se siluetami zvířat. Okolo cesty jsou obrázky zvířat, které hledáte, je jich tam asi 20 a pro děti je to velká zábava. První část úseku cesty je hodně do kopce, když si to naplánujete, abyste přišli z druhé strany, tak je to pozvolnější. Trasa z parkoviště na konec cesty se siluetami má 1,1 km a přibližně 22 min, ale spíše počítejte déle, protože budete hledat a fotit.

Trasa se siluetami zvířat zde

Zajímavé místo, které stojí za návštěvu je obří stůl a židle zde.

 

Z Linhartu můžete dojít až na rozhlednu Diana, trasa je 3,3 km, přibližně hodinu chůze, cílový úsek pod rozhlednou je do kopce. Z rozhledny je pěkný výhled na město. Najdete tu restauraci, bufet, dětské hřiště, minizoo a motýlárium. Než tam půjdete, zjišťujte si otevírací dobu na netu.

Pokud se vydáte na Svatý Linhart, tak počítejte s tím, že to je oblíbené výletní místo a v době prázdnin, svátků a zejména, když je hezké počasí, tak je tam dost plno. My jdeme raději v týdnu a spíše v pozdním odpoledni.

V létě, když je velký frmol, tak je otevřené náhradní parkoviště na místě bývalého kamenolomu.

Virtuální videoprocházka zde:

videoprocházka

 

 

About the author

Jmenuji se Kamila Hejnová. Jsem máma tří dětí. Nejmladší syn, kterému je 15 let, je autista. Rozhodla jsem se psát blog, jak spolu žijeme. Na začátku cesty jsem sama hledala informace a čerpala ze zkušeností jiných rodičů. Každý den se ocitají další rodiče na začátku té samé cesty. Věřím, že si zde najdou odpovědi, inspiraci a užitečné informace.