Jak vás změnila péče o autistické dítě

Dostala jsem skvělou otázku. Mám ráda otázky, které jdou do hloubky, nad kterými musím trochu přemýšlet. A na tuto otázku nemám odpověď hned, musím nad tím trochu přemýšlet a nějakou dobu to zkoumat.

A ráda bych zapojila i vás. Bude to přínosné pro tazatele, pro mě (pro srovnání) i pro vás (někdy je potřeba ty věci konkretizovat).

„Jak vás změnilo to, že vychováváte autistické dítě, jako člověka?“

Často zaznívají odpovědi, že se dokážeme více radovat z maličkostí nebo že naše děti jsou velcí učitelé nebo že nás učí lásce.

Jako jo, ale to je příliš abstraktní. Co si pod tím dokáže představit člověk, který tím neprošel? Nejspíš nic konkrétního. Zkuste formulovat přesnější odpověď. V čem přesně vás to změnilo? V čem přesně jste lepší (nebo horší)? V čem přesně reagujete jinak?

Přečtěte si komentáře rodičů v čem je péče o autistické dítě změnila. Najdete tam opravdu zajímavé postřehy.

Sledujte stránku na Facebooku – Život s autistou

Také na Instagramu pod stejným názvem

About the author

Jmenuji se Kamila Hejnová. Jsem máma tří dětí. Nejmladší syn, kterému je 15 let, je autista. Rozhodla jsem se psát blog, jak spolu žijeme. Na začátku cesty jsem sama hledala informace a čerpala ze zkušeností jiných rodičů. Každý den se ocitají další rodiče na začátku té samé cesty. Věřím, že si zde najdou odpovědi, inspiraci a užitečné informace.